2020-2021 Fatima zibouh

Diensthoofd Antidiscriminatiedienst Directie Arbeidsmarkt en Inclusie Actiris

Hun beginsituatie:

Onvoldoende samenwerking met het Brusselse verenigingsleven (incl. influencers op sociale media) om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken met alerts. De formele meldingen bij de anti-discriminatiedienst zijn substantieel lager dan de reële cijfers. De oorzaken zijn in kaart gebracht na intensief onderzoek.

Onze interventie  (met Kaat Boon en Sanae Jamaï)

Mapping van het Brusselse verenigingsleven door (op maat) ontwikkelde instrumenten en inclusieve creatieve sessies. samen met 15 geselecteerde verenigingen en influencers ontwikkelden we pilootactiviteiten. We werkten aan adviezen voor de anti-discriminatiedienst met o.a. aandacht voor:

  1. Vergoedingen voor de inzet vanuit het verenigingsleven
  2. Een samenwerkingskader dat kwaliteitsvolle en wederzijdse win/win mogelijk maakt op lange termijn

Top of mind: Een minutieus uitgevoerde strategie naar interne samenwerking met de directie ‘Partnerships’ en de dienst ‘Diversiteit’ van Actiris Inclusive.

Hun huidige situatie:

De anti-discriminatiedienst heeft een ambitieuze en haalbare manier van werken in de pipeline om duurzaam met het verenigingsleven in Brussel samen te werken in de strijd tegen discriminatie. Ze zoeken actief naar oplossingen op maat van werkzoekenden.